În mai puţin de o oră, te poți bucura de o tocăniță libaneză de vinete cu năut și roșii, aromată cu boia de ardei, usturoi și mentă. Se potrivește perfect într-o seară de toamnă târzie.
Ingrediente pentru patru porții:
2 vinete
30 ml ulei
1 ceapă
2 căței de usturoi
20 g pastă de tomate
400 g roșii pasate
boia de ardei
mentă uscată
400 g năut, din conservă
sare
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200°C și tapetezi o tavă. Speli vinetele, le tai cubulețe, apoi le condimentezi cu sare și le amesteci cu jumătate din cantitatea de ulei. Le așezi în tavă și le coci 20 de minute.
Încingi uleiul și călești ceapa tocată patru-cinci minute, până se înmoaie, apoi adaugi usturoiul pisat și mai ții pe foc un minut.
Pui apoi roșiile pasate, amestecate cu pasta de tomate, mentă și boia de ardei, după gust, și lași să clocotească două-trei minute. Adaugi năutul și vinetele coapte. Acoperi și lași tocănița la fiert alte 15 minute, amestecând constant.









